Cor de Cambra Contrapunt

Cor de cantants a partir de 16 anys, amb coneixements musicals i bona lectura
Imagen2

El Cor Jove Contrapunt inicia la seva activitat musical l’any 2005, amb nois i noies estudiants de música a l’Aula de Música Contrapunt de Malgrat de Mar. Per ell han passat multitud de joves amb una important base musical i provinents de diferents localitats que van des de Llagostera fins a Ripollet.

Actualment el cor canvia la seva denominació per la de Cor de Cambra Contrapunt.

Projectes 2017-2018

31 de novembre de 2017, Concert de Rèquiem a l’església de Malgrat de Mar, junt amb el grup de corda Arcattia Collage dins el festival Arrela’t que organitza l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Primavera 2018, participació en els concerts del Magnificat de John Rutter junt amb la Banda de Barcelona, dirigits per Salvador Brotons, als auditoris de Barcelona i Girona, organitzats per Corals Joves de Catalunya.

Concerts i gires

Al gener del 2013 el Moviment Coral Català tria el Cor Jove Contrapunt per actuar en representació dels Cors Joves de Catalunya. El concert té lloc a l’ESMUC. El Març del 2013 fa una gira per diferents auditoris catalans interpretant el Rèquiem de Gabriel Fauré, juntament amb l’Orquestra de Cambra de Granollers i el Cor Jove de la Coral Sant Jordi, el Cor Jove dels Amics de la Unió, la Coral Xalest i el Cor Albada, i al 2014 el torna a interpretar amb el cor de cambra Camerata Impromptu. L’any 2015, conjuntament amb els Cors Joves anteriorment esmentats va presentar el projecte A Little Jazz Mass.

Al curs 15-16 participa en el projecte SIMFONOVA, dirigit per Marcel Gorgori i Daniel Antolí, amb actuacions als auditoris de Barcelona, Girona, Cornellà… I també fa un intercanvi amb el Choeur de la Maîtrise de Seine Maritime (Yvetot, França).

Al juny del 2017 participa en un concert benèfic al Teatre Condal de Barcelona, interpretant els rèquiems de Mozart i Fauré, junt amb el cor Camerata Impromptu i l’orquestra Barcelona Filharmonia.

 

Premis

Al 2009, guanya el 2n premi en categoria cors mixtes al Festival Internacional Coral de Malgrat.

A l’abril del 2012, és guardonat al prestigiós Certamen Coral de Ejea de los Caballeros (Aragó) amb el segon premi en categoria de cors joves.

Al setembre del 2013 ha estat guardonat amb el primer premi en categoria “música catalana” en el Festival de Música Mediterrània, dut a terme a Lloret de Mar.

Repertori

El repertori del Cor de Cambra Contrapunt és ampli i d’estil variat (des del renaixement fins a gènere musical, tango, pop-rock) fent especial dedicació a les grans obres de grans compositors, com ara: Rèquiem de G. Fauré, Ceremony of Carols de B. Britten, Stabat Mater de J. Rheinberger, Missa de St Joannis de Deo de J. Haydn…

Vols cantar amb nosaltres?

El Cor de Cambra Contrapunt està obert a cantants a partir de 16 anys, amb coneixements musicals per a la lectura de partitures.

 

Horaris d’assaigs

Dissabtes al matí, d’11:30 a 13:30 Lloc a l’Aula de Música Contrapunt (Carrer Caporal Fradera, 64 Malgrat)

 

El Cor de Cambra està federat a Corals Joves de Catalunya i a Europa Cantat

corals-joves     imgres

DARRERES NOTÍCIES DEL COR JOVE CONTRAPUNT

BREU HISTÒRIA

BREU HISTÒRIA DEL COR JOVE CONTRAPUNT

El Cor Jove Contrapunt se separà de la coral infantil de l’Aula de Música Contrapunt l’any 2005 per a treballar a 4 veus mixtes. El formen una vintena de cantats a partir de 16 anys. La direcció és a càrrec de Xavier Garriga.
Ha realitzat nombrosos intercanvis amb altres corals catalanes i europees.

2007

Intercanvi amb Seynod (abril)

2008

Actuació al Palau de la Música Catalana dins el I Festival de Joves Músics de Catalunya (juny)

2009

Cor convidat a la XXII Mostra de Cant Coral (maig). Concurs en el IV Festival Internacional de Corals Malgrat de Mar (octubre)

2010

Intercanvi Amics de la Unió de Granollers (abril). Participació 8ena Trobada de Corals Internacionals a Usedom, Alemanya (agost)

2011

Concert a Mataró (novembre)

2012

Concurs coral a Argimon, Riudarenes (març)
Participació XLII Certament Coral Ejea de los Caballeros (abril). Participació a la “Festa dels Empestats” (agost). Presentació del primer CD  i videoclip (octubre). Intercanvi amb l’Ensemble Vocal Noéma de Seynod, França (novembre)

2013

Réquiem de G. Fauré amb quatre corals més catalanes: Xalest, Albada, Coral Sant Jordi i Amics de la Unió (març-abril). Participació a la Festa dels Empestats (agost). I Premi de la categoria “Corals d’escoles de música catalanes” al III Festival Internacional i Concurs Coral “Cançó mediterrània” a Lloret de Mar (setembre)

2014

Estrena de l’obra “A Ceremony of Carols”, de B. Britten. Dos concerts a Palafolls i Malgrat (febrer).
Réquiem de G. Fauré, projecte conjunt amb Camerata Impromptu, de Barcelona (abril). Concert amb la Coral l’Amistat a Premià de Mar (maig). Participació a la III Festa dels Empestats (agost)

2015

Concert de SIMFONOVA “Només per a uns quants?” amb la Camerata Impromptu, l’Orfeó Manresà i l’Orquestra Filharmonia Barcelona als teatres de Sant Cugat del Vallès i Vic (gener i abril)
Intercanvi coral amb França (març)
“A little jazz mass” (Bob Chilcott) + Missa brevis (Haydn, J.) + Stabat Mater Op. 138 (Rheinberg, J.) amb 5 corals joves catalanes més: Cor Albada, Cor Jove de la Coral Sant Jordi, Coral Sinera, Cor Jove l’Arc i Cor Jove Amics de la Unió (maig)

GRUPS CORALS

La Coraleta
La Coraleta
Coral Contrapunt Infantil
Coral Contrapunt Infantil
Cor Jove Contrapunt
Cor Jove Contrapunt
Coral Contrapunt d'Adults
Coral Contrapunt d'Adults